En resa

23. En dag i Etiopien!

I detta blogginlägget har vi gjort lite annorlunda än vad vi brukar! Istället för att sammanfatta många dagar på rad så kommer här istället en dag från början till slut! Tanken var att vi skulle ta en bild i timmen från uppvaknande till läggdags, och det gick väl någorlunda vägen! Här kommer i alla fall en inblick i hur en helt vanlig dag i sadeln genom Etiopien kan se ut! Vi börjar där det började helt enkelt!

06:40 Klockan ringer! På grund av böneutropet, som pågått utanför vår dörr sen mitt i natten, har vi sovit dåligt så vi snoozar lite!
tummenupp utsiky trappkaffe 07:51 Vi går upp och gör oss redo för att bege oss! Morgondiset ligger och vilar på plåttaken och fåglarna hovrar över dem.
morgonpublik gladnerförs 08:17 Redo för avfärd! Morgonkaffet dricker vi med 13 vuxna män (alla fick inte plats i bilden) som ogenerat ställer sig för att med beundransvärd intensitet titta på oss under tiden som vi sippar på varsin kopp! Även alla besökare på granncaféet har avbrutit sina aktiviteter och konversationer för att betrakta på oss!
09:11 Vi borstar tänderna i utkanten av byn!
borstning 10:15 Dagens första nedförsbacke! Hurra!
10:38 Vi stannar till för att fotografera vägen som slingrar sig och i samma veva kommer en man i 60-årsåldern upp till oss och frågar om vi kan skjutsa honom till nästa by några mil därifrån! Det bör tilläggas att vi hade att göra med helvetiska backar och att vi hade bry nog att själva ta oss och cyklarna upp för dem. Han såg uppriktigt förolämpad ut och inte minst förvånad när vi sa "Tyvärr, det är omöjligt!" och rullade vidare!
11:02 Lunchpaus vid vägkanten som bestod av tonfisk i konserv och några skedar jordnötssmör. Foto saknas - använd fantasin!
12:50 Apor!!!
13:56 Dagens, ja, kanske hela resans mäktigaste cykling!
15:31 Mäktig utsikt och en lååååång nedförsbacke! Fåglarna kvittrar i träden, temperaturen är ljuvlig och vi pratar om vart nästa resa ska gå!
16:54 Slutspurt! En sista uppförsbacke innan vi är färdigcyklade, eller snarare färdigknuffade, för dagen! På vägen stöter vi på dom här grabbarna som väntar på bussen, det blir en del handskakningar och vi berättar vart vi är på väg.
17:42 Vi rullar in i byn och får hjälp av en ung man att hitta till det enda hotellet som finns. Såväl barn som vuxna avbryter sina aktiviteter och innan vi vet ordet av har vi ett följe som bara växer och växer för varje meter vi går. När vi väl rullar in med våra cyklar på hotellet så vinkas vi av av uppemot 200 personer!
18:01 Pressening, en dunk med vatten och en bringare - det är lyxigt att kunna skölja av sig efter en tuff dag! Givetvis drog duschen man ur huse och hela grannskapet stod och tittade storögt mellan dom glesa staketen! För många är det nog både den första och den sista kritvita bara rumpa de kommer att få skåda i sina liv - klart att man ställer upp!
19:37 Till kvällsmat blir det några apelsiner och jordnötter på rummet eftersom ingen av oss hade ork eller lust att äta på resturang med publik!
20:49 Mätta, belåtna, trötta och rena (åtminstone en av oss)! Godnatt!